DutchEnglishFrenchGermanPortugueseRussianSpanish
Google Translate

Online Workshop

Eerste Skype-les succesvol afgerond!

Ik geef al enkele jaren workshops ‘olijfolie-proeven’ aan groepen maar steeds vaker kreeg ik aanvragen van ‘losse’ geïnteresseerden. Een proeverij opzetten via Skype, speelde al langer door mijn hoofd maar deze Corona-crisis heeft gemaakt dat ik het ook daadwerkelijk heb gedaan.

Twee weken geleden heb ik een aantal mensen een mail gestuurd met mijn voornemen om een proefles te starten en nog geen uur later zat mijn eerste groepje vol!

Afgelopen donderdag was het zover en hebben we gezamenlijk olijfolie geproefd en onze geurbibliotheek aan het werk gezet. Vanzelfsprekend hebben we goede olijfolie de revue laten passeren maar ook olijfolie met een defect.

Een Skype-sessie duurt (ongeveer) anderhalf uur en je ontvangt per post de olijfolie, proefglaasjes en de benodigde formulieren. De inschrijving is voor 3 lessen (één les per maand) en kost 60 euro per keer, inclusief materialen en exclusief btw. Per les doen er maximaal 4 personen mee.

Ook meedoen? Stuur een e-mail naar wilma@oliveoilsommelier.nl en vergeet niet je adresgegevens mee te sturen en ik zou graag weten of je interesse hebt in een ochtend-, middag- of avondles.

Wie weet tot ziens!

Wilma

In oprichting … Het Nederlands Olijfolie Instituut

Al jaren klop ik op vele deuren om toestemming te krijgen voor het opzetten van een organoleptisch panel voor het controleren van de kwaliteit olijfolie en eindelijk gaat dit gebeuren. Het is echt te erg dat er nog steeds zoveel slechte olijfolie op de schappen staat....

Herken jij een goede olijfolie?

Ja! Of: nog niet?Afgelopen jaar hebben maar liefst 64 personen een online olijfolietraining gevolgd en ik durf gerust te zeggen dat zij allemaal in staat zijn om voortaan een goede van een niet goede kwaliteit te herkennen. Als al deze personen hun enthousiasme en...

De vakantie is voorbij!

Online olijfolie proeven: hartstikke leuk!Het is tegenwoordig normaal om online te werken en te leren en dat geldt nu ook voor het proeven van olijfolie. In kleine groepjes van maximaal 4 personen, leer je verschillende olijfoliekwaliteiten te herkennen. Goed van niet...

De ene extra vierge olijfolie is de andere niet

Ervaringen van een olijfolie-sommelier:Tijdens mijn workshops merk ik dat er veel vragen zijn over 'defects', de officiële benaming voor extra vierge olijfolie met een verontreiniging. Er zijn veel verschillende soorten defecten en tijdens mijn opleiding bij...

1st World Olive Oil Tasting Team Championship

Een wereldkampioenschap voor olijfolieteams is misschien niet eens zo bijzonder maar dat een Nederlands team mee doet zeker wel!

Contactgegevens

Wilma van Grinsven - Padberg
Certified Olive Oil Sommelier & O.N.A.O.O. professional olive oil taster
+31 (0)6 51 19 16 39
wilma@oliveoilsommelier.nl

Inschrijven nieuwsbrief