DutchEnglishFrenchGermanPortugueseRussianSpanish
Google Translate

De Vakantie is voorbij!

Online olijfolie proeven: hartstikke leuk!

Het is tegenwoordig normaal om online te werken en te leren en dat geldt nu ook voor het proeven van olijfolie. In kleine groepjes van maximaal 4 personen, leer je verschillende olijfoliekwaliteiten te herkennen. Goed van niet goed, en van hele goede tot fantastische kwaliteiten En vanzelfsprekend krijg je veel achtergrondinformatie en vragen staat vrij.

Je krijgt alle olijfolie thuisgestuurd en je doet mee op een tijdstip dat jou het beste past. Snel, eenvoudig en leerzaam!

In oprichting … Het Nederlands Olijfolie Instituut

Al jaren klop ik op vele deuren om toestemming te krijgen voor het opzetten van een organoleptisch panel voor het controleren van de kwaliteit olijfolie en eindelijk gaat dit gebeuren. Het is echt te erg dat er nog steeds zoveel slechte olijfolie op de schappen staat....

Herken jij een goede olijfolie?

Ja! Of: nog niet?Afgelopen jaar hebben maar liefst 64 personen een online olijfolietraining gevolgd en ik durf gerust te zeggen dat zij allemaal in staat zijn om voortaan een goede van een niet goede kwaliteit te herkennen. Als al deze personen hun enthousiasme en...

Eerste Skype-les succesvol afgerond!

Ik geef al enkele jaren workshops ‘olijfolie-proeven’ aan groepen maar steeds vaker kreeg ik aanvragen van ‘losse’ geïnteresseerden. Een proeverij opzetten via Skype, speelde al langer door mijn hoofd maar deze Corona-crisis heeft gemaakt dat ik het ook daadwerkelijk heb gedaan.

De ene extra vierge olijfolie is de andere niet

Ervaringen van een olijfolie-sommelier:Tijdens mijn workshops merk ik dat er veel vragen zijn over 'defects', de officiële benaming voor extra vierge olijfolie met een verontreiniging. Er zijn veel verschillende soorten defecten en tijdens mijn opleiding bij...

1st World Olive Oil Tasting Team Championship

Een wereldkampioenschap voor olijfolieteams is misschien niet eens zo bijzonder maar dat een Nederlands team mee doet zeker wel!

Contactgegevens

Wilma van Grinsven - Padberg
Certified Olive Oil Sommelier & O.N.A.O.O. professional olive oil taster
+31 (0)6 51 19 16 39
wilma@oliveoilsommelier.nl

Inschrijven nieuwsbrief