DutchEnglishFrenchGermanPortugueseRussianSpanish
Google Translate

1st World Olive Oil Tasting Team Championship

Wereldkampioenschap voor olijfolieteams

Een wereldkampioenschap voor olijfolieteams is misschien niet eens zo bijzonder maar dat een Nederlands team mee doet zeker wel!

Wilma van Grinsven – Padberg, Brabantse en teamleider van het “Dutch team” is trots dat ze Francesca de Ritis en Manfred Meeuwig, – beide hun sporen op olijfoliegebied dik verdiend – bereid heeft gevonden deel uit te maken van het Nederlands team en het op te nemen tegen teams die de olijfolie letterlijk en figuurlijk met de paplepel hebben meegekregen.

Het eerste wereldkampioenschap vindt plaats op 4 en 5 oktober aanstaande in Priego de Cordoba, Spanje. Dit evenement wordt georganiseerd door ‘International Extra Virgin Olive Oil Savantes’ en “the Association for Quality Control of the Oils of the Region of Priego de Cordoba (ASCCAL)”.

Meer informatie vindt u op de officiële website www.savantes.org

Een trotse teamleider:

Wilma van Grinsven – Padberg

De vakantie is voorbij!

Online olijfolie proeven: hartstikke leuk!Het is tegenwoordig normaal om online te werken en te leren en dat geldt nu ook voor het proeven van olijfolie. In kleine groepjes van maximaal 4 personen, leer je verschillende olijfoliekwaliteiten te herkennen. Goed van niet...

Eerste Skype-les succesvol afgerond!

Ik geef al enkele jaren workshops ‘olijfolie-proeven’ aan groepen maar steeds vaker kreeg ik aanvragen van ‘losse’ geïnteresseerden. Een proeverij opzetten via Skype, speelde al langer door mijn hoofd maar deze Corona-crisis heeft gemaakt dat ik het ook daadwerkelijk heb gedaan.

De ene extra vierge olijfolie is de andere niet

Ervaringen van een olijfolie-sommelier:Tijdens mijn workshops merk ik dat er veel vragen zijn over 'defects', de officiële benaming voor extra vierge olijfolie met een verontreiniging. Er zijn veel verschillende soorten defecten en tijdens mijn opleiding bij...

1st World Olive Oil Tasting Team Championship

Een wereldkampioenschap voor olijfolieteams is misschien niet eens zo bijzonder maar dat een Nederlands team mee doet zeker wel!